Indicii Bursei de Valori București au crescut in debutul ședinței de astazi cu peste 1%, pentru a continua apoi ascendent și a inchide in apropierea maximelor zilei, cu aprecieri cuprinse intre 2.12% (BET-NG) și 4.08% (BET-FI). Sectorul financiar a avut cea mai importanta contribuție la aceasta evoluție pozitiva, creșterile SIF-urilor fiind insoțite de aprecieri ale acțiunilor Banca Transilvania (+4.41%) și BRD (+3.50%).

Din sectorul energetic, cele mai importante contribuții pozitive au venit de la acțiunile OMV Petrom (+2.93%) și Transgaz (+2.51%); creșteri importante au mai realizat și titlurile Rompetrol Well Services (+4.71%) și Dafora (+4.63%). SIF5 și SIF2 au fost cele mai lichide companii de pe piața REGS, inregistrand tranzacții in valoare de 5.32, respectiv 3.26 milioane RON; titlurile Banca Transilvania au avut la randul lor o lichiditate ridicata astazi, celor 2.96 milioane RON tranzacționate pe piața REGS adaugandu li se 2.33 milioane RON pe piața DEALS.

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a crescut astazi la 23.44 milioane RON, iar pe secțiunea RASDAQ totalul tranzacțiilor cu acțiuni a scazut la 1.59 milioane RON.