La inceputul anului 2009, spuneam ca SIF-urile au un potential urias de crestere pe termen lung avand in vedere faptul ca scazusera cu 90% fata de maximele din 2007, insa nu ma gandeam ca revenirea va ava loc atat de repede si atat de violent, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

In urma cu exact un an, in 3 februarie 2009, BET-FI inchidea ziua de tranzactionare la o valoare de 9.708 puncte, iar in acest moment, BET-FI a trecut de 30.000 de puncte, ceea ce inseamna ca in ultimele 12 luni, randamentul generat de aceste societati a fost de peste 200%. Mai bine spus, cine investea 10.000 de lei in SIF-uri in februarie 2009, acum are peste 30.000 de lei. Doar de la inceputul acestui an, cresterea este de 27%.

Cat mai pot creste? Greu de spus, insa, cel putin pe moment, nu sunt semne ca trendul s-ar intoarce. Pe de alta parte, cu cat acest trend pozitiv va continua fara sa se inregistreze nicio corectie mai semnificativa (sau macar o consolidare), cu atat mai probabila devine aceasta corectie.

Este evident ca Romania trece acum printr-o perioada favorabila - acordul cu FMI merge bine, agentiile de rating incep sa reevalueze pozitiv economia romaneasca, sentimentul investitorilor s-a imbunatatit si el, iar guvernul da semne ca este in stare sa tina deficitul sub control.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris, un 'blog cu atitudine'.