Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi o zi de corecții negative in ton cu piețele europene, inchizand in apropierea minimelor zilei dupa o evoluție consistent descendenta. Indicele ROTX a suferit cea mai mare scadere procentuala, de 1.79%, datorita in principal sectorului financiar: acțiunile Banca Transilvania au scazut cu 2.39%, cele BRD cu 1.99% iar cele Erste Group Bank cu 2.08%.

Indicele energetic BET-NG a pierdut astazi doar 1.26% din valoarea de inchidere de ieri, la declin contribuind semnificativ titlurile OMV Petrom (-1.76%), Transelectrica (-3.68%) și Transgaz (-1.28%). Indicele BET a coborat cu 1.68%, nici una din componentele sale neinregistrand o evoluție pozitiva. Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a fost in scadere astazi, valoarea totala a tranzacțiilor inregistrate fiind de 36.53 milioane RON.

Pe piața futures s-au inregistrat tranzacții cu contracte EURRON in valoare de 903 mii RON, cel mai mare volum fiind realizat pentru scadența din martie 2010. Pe piața unitaților de fond s-au tranzacționat titluri STK Emergent și OTP WiseRO in valoare totala de 102 mii RON. Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea RASDAQ a coborat la 624 mii RON.