Piețele europene au continuat sa scada și in ultima zi a saptamanii, inregistrand cel mai abrupt declin saptamanal de la inceputul raliului actual in martie 2009. Situația fragila a economiilor Greciei, Spaniei și Portugaliei a contribuit la evoluția negativa a sectorului financiar, iar intarirea monedei americane a condus la scaderi ale acțiunilor companiilor miniere și de prelucrare a materiilor prime.

Producția industriala din Germania a scazut in mod neașteptat in luna decembrie, subminand optimismul piețelor privind revenirea economica a zonei euro. Declinul a fost de 2.6% fața de luna noiembrie, care inregistrase la randul sau un avans de 0.7%.

Estimarile medii ale economiștilor indicasera așteptari pentru o creștere de 0.6%. Ajustat pentru numarul de zile lucratoare, producția industriala a scazut fața de decembrie 2008 cu 7.1%.

Prețurile de producție din Marea Britanie au inregistrat in ianuarie cea mai mare creștere anuala din ultimul an, avansand cu 3.8%, cu puțin peste așteptarile de 3.7% ale economiștilor. Creșterea lunara a fost de 0.4%. Economia Spaniei a suferit al șaptelea trimestru consecutiv de scadere, declinul trimestrial fiind de 0.1%. Fața de Q4 2008 scaderea a fost de 3.1%.