Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat pretul de 0,0741 lei pe actiune propus de The Rompetrol Group (TRG) pentru oferta publica de preluare obligatorie a Rompetrol Rafinare, a declarat pentru HotNews.ro Victor Stanila, purtatorul de cuvant al autoritatii de reglementare a pietei de capital. Acesta a mai precizat ca actiunile Rompetrol Rafinare vor reveni marti la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Noul pret este cu 18,56% peste cel propus initial, de 0,0625 lei pe actiune, care a fost respins de CNVM in data de 27 ianuarie. La acea data autoritatea a respins documentul de oferta publica obligatorie de preluare a Rompetrol Rafinare, "avand in vedere ca valoarea activului net contabil aferent ultimei situatii financiare auditate (31.12.2008), depuse la CNVM anterior transmiterii documentatiei de oferta, nu a fost luata in considerare la determinare a pretului oferit, acesta fiind mai mic".

Reprezentantii CNVM au subliniat ca, potrivit legii, pretul minim ce trebuie oferit in cadrul ofertei publice obligatorie de preluare trebuie sa fie cel putin egal cu valoarea activului net contabil conform ultimei situatii financiare auditate depuse la CNVM.

De asemenea, autoritatea a hotarat suspendarea de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor emise de Rompetrol Rafinare, pana la data depunerii de catre grupul Rompetrol si analizarii de catre CNVM a documentatiei de oferta.

Tot in data de 27 ianuarie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat oferta publica de preluare obligatorie a Rompetrol Well Services, pretul propus actionarilor minoritari fiind de 0,43 lei pe actiune.

Grupul Rompetrol, controlat integral de compania kazaha KazMunaiGaz, detine 75,32% din actiunile Rompetrol Rafinare si 51% din titlurile Rompetrol Well Services.