Analiza WBS: Indicii BVB au inregistrat evoluții oscilante

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2010, 23:07 Economie | Burse

 documente
(15 Feb 2010) PDF, 274KB
Indicii Bursei de Valori București au inregistrat evoluții oscilante in prima zi a saptamanii, doar BET-FI și BET-XT realizand aprecieri susținute in urma creșterilor acțiunile SIF-urilor. Avansul de 3%, respectiv 1.2% al acestora la sfarșitul zilei a fost in apropierea maximelor zilei (29765.45, sau +3.15% pentru BET-FI, respectiv 521.44, sau +1.25% pentru BET-XT), dar creșterea a avut loc pe volume relativ reduse, cele mai active titluri, SIF5 și SIF2, totalizand 3.11 respectiv 1.78 milioane de lei.

Dintre evoluțiile negative ale zilei, cea mai semnificativa a fost inregistrata de Banca Transilvania care a pierdut 0.49% pana la 2.03 RON, contribuind cu -4.38 de puncte la totalul de astazi al indicelui BET.

Lichiditatea pieței REGS de acțiuni a fost modesta astazi, primele cinci companii totalizand doar 9.8 milioane RON; totalul de pe piața de acțiuni a secțiunii BVB a urcat insa la nivelul record de 264 de milioane de lei, in urma inceperii derularii ofertei de preluare a titlurilor Rompetrol Rafinare.

Pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat totalizand 17.67 milioane de lei și obligațiuni ale Bancii Europene de Investiții in valoare de 1.55 milioane RON. Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea RASDAQ a crescut astazi la 2.05 milioane RON.
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

127 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri