Pietele europene de capital au inregistrat cresteri puternice astazi, pe fondul scaderii ingrijorarii privind situatia financiara a Greciei. Ministrii de finante din zona Euro au acordat autoritatilor un termen de o luna pentru a-si prezenta masurile de reducere a deficitului bugetar si au cerut explicatii privind modalitatile prin care Grecia a mascat dimensiunea reala a datoriei publice.

Anuntul a dus la intarirea monedei Euro fata de dolarul american, cotatia EURUSD trecand peste nivelul de 1,375, fapt ce a dus la cresteri in sectorul energetic si cel minier. Sectorul financiar a fost influentat pozitiv de anuntul Barclays, care a raportat pentru ultimele sase luni ale lui 2009 un profit dublu fata de aceeasi perioada a anului 2008, peste estimarile analistilor.

Indicele increderii investitorilor in economia germana, calculcat de centrul de cercetare economica ZEW, a scazut in luna februarie mai putin decat estimau analistii. Atat componenta indicelui privitoare la conditiile economice curente, cat si cea a perspective pentru urmatoarea perioada s-au aflat peste estimari.