Stere Farmache a fost reales pentru un nou mandat de patru ani in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, au declarat pentru HotNews.ro surse din randul actionarilor. Pentru aceasta functie au mai candidat Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si presedintele casei de brokeraj Finaco Securities, Mircea Botta, presedintele firmei de brokeraj Romcapital, si Cristian Sima, presedintele WBS.

Toti candidatii la functia de presedinte au avut in program dezvoltarea si consolidarea BVB. Acestia doresc consolidarea pietei printr-o cooperare mai stransa cu Bursa din Sibiu si cu celelalte piete din Romania, dar si deschiderea pe plan extern prin interconectarea cu o piata puternica straina.

De asemenea, actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au ales si noua componenta a Consiliului de Administratie, noii membrii fiind Octavian Molnar, Lucian Isac, Andrei Siminel, Ciprian Zah, Daniel Tepes, Ionel Uleia, Cosmin Gheorghiu si Mircea Botta.

Pentru cele opt locuri din Consiliul de Administratie s-au luptat 24 de persoane.

Potrivit Ziarului Financiar, cele opt locuri din Consiliul de Administratie au fost vizate de Daniel Tepes, Ciprian Zah, Lucian Isac, Stefan Mircea Solovastru, Lucian Isar, Ionel Uleia, Valerian Ionescu, Valentin Ionescu, Siminel Andrei, Nicolae Ghergus, Laurentiu Cristian Andrei, Cristinel-Sandu Popescu, Mariu Plugaru, Radu Ghidermic, Cosmin Gheorghiu, Septimiu Stoica, Liviu Nicolae Tibichi, Eugen Bredean, Bogdan-Alexandru Garbu, Costin Mergiani, Adrian Stefanescu, Alina-Mioara Cobuz-Bagnaru, Mihai Chisu si Vergil Popescu.

UPDATE 1: Cristian Sima si-a depus candidatura la presedintia Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce joi a demisionat din Consiliul de Administratie al Bursei Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) si din Casa Romana de Compensatii Sibiu.

"Mi-am depus candidatura la presedintia BVB. Voi cere Adunarii Generale a Actionarilor sa imi valideze candidatura", a declarat Cristian Sima, presedintele WBS, pentru HotNews.ro.

UPDATE 2: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor BVB au hotarat listarea Bursei pe propria piata, insa nu au fost de acord cu reducerea de la noua la sapte a numarului membrilor Consiliului de Administratie.

UPDATE 3:Stere Farmache a castigat un nou mandat in fruntea BVB, au declarat pentru HotNews.ro surse din randul actionarilor. Potrivit AGF.ro, Stere Farmache a fost ales presedinte din primul tur cu 57% din voturi, fiind urmat de Dan Paul cu 21,64%, Mircea Botta cu 17,5% din voturi si Cristian Sima cu 3,8%.

UPDATE 4: Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB Finwest, si Lucian Isac, director general Estinvest, au fost alesi de actionarii BVB in Consiliul de Administratie al Bursei, acestia fiind alesi din primul tur, cu cate 52% din voturi.

UPDATE 5: La ora 18:30, nu se stia inca numele celorlati membri ai Consiliului de Administratie, rezultatele votului urmand a fi anuntate in cursul acestei seri, dupa finalizarea numaratorii.

UPDATE 6: Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a cerut o verificare a cvorumului. Adrian Simionescu, director general la Vienna Investment Trust, a declarat ca se pare ca dupa cel de-al doilea tur de vot au plecat foarte multi actionari. In cazul in care nu mai exista cvorum, AGA se va convoca la a doua data, adica sambata, cand deciziile se vor lua cu majoritate simpla.

UPDATE 7: Reverificarea cvorumului a aratat ca la sedinta participa mai mult de 50% plus unu din actionari, astfel incat alegerea alegerea membrilor CA continua.

UPDATE 8: La ora 22:30, se continua votarea si numararea voturilor pentru alegerea celorlalti membri ai Consiliului Bursei.

UPDATE 9:Andrei Siminel, director general NCH Advisors, Ciprian Zah, membru al CA Broker Cluj, si Daniel Tepes, presedinte HTI Valori Mobiliare au fost alesi in consiliul Bursei. Actionarii mai trebuie sa mai aleaga inca trei membrii.

UPDATE 10: Ionel Uleia, presedintele Prime Transaction, Cosmin Gheorghiu, directorul de tranzactionare al Delta Valori Mobiliare, si Mircea Botta, presedintele Romcapital Group, sunt cei trei membrii care completeaza Consiliul Bursei. Adunarea Generala a Actionarilor BVB s-a incheiat in jurul orei 01:00.

BVB are 319 actionari, din care 233 persoane fizice si 86 persoane juridice, cele mai mari detineri fiind ale caselor de brokeraj. Bursa are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat in 7,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.