Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat prelungirea programului de tranzactionare al Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu pana la ora 19:00, pentru contractul futures avand ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average denominat in lei, se arata intr-un comunicat al Sibex. Data de la care noul program va deveni activ va fi hotarata in Consiliul de Administratie al BMFMS.

Noul program de tranzactionare pentru contractul futures avand ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average denominat in lei va fi 09:45 - 19:00, cu o sesiune de presesiune de 30 de minute, intre 09:15 - 09:45

De asemenea, CNVM a remis BMFM certificatul de inregistrare a contractului futures pe indicele american Dow Jones Industrial Average, denominat in dolari.

"Noul instrument va avea simbolul DEDIJA_USD, scadente trimestriale de pana la 12 luni, iar marimea obiectului contractului este de 1 dolar x valoarea indicelui in puncte. Pasul de tranzactionare va fi de 0,01 puncte (0,01 dolari)", se mai arata in comunicatul Sibex.

Programul de tranzactionare pentru acest contract va fi 09:45 - 17:00, cu o presesiune intre 09:15 - 09:45. Data la care noul instrument va fi lansat oficial va fi hotarata de asemenea in Consiliul de Administratie al BMFMS si va fi comunicata ulterior.

"Contractul futures pe indicele Dow Jones denominat in lei a avut, in doar o luna de la lansare, o evolutie spectaculoasa, ajungand pe locul secund in topul de lichiditate si devenind cel mai de succes produs lansat de Sibex in ultimii patru ani. Prelungirea programului sau de tranzactionare pana la ora 19,00 va insemna o posibilitate mai mare de corelare cu piata americana si cu perioada de varf a acesteia sub aspectul lichiditatii", a declarat Teodor Ancuta, presedintele Sibex.

El a mai spus ca lansarea contractului pe acelasi indice, dar denominat in dolari, este o masura care vine in sprijinul investitorilor care tranzactioneaza indicele american si pe pietele externe si care doresc sa elimine din ecuatie riscul de schimb valutar.