Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi o noua zi de evoluții predominant negative, revenirile realizate in a doua jumatate a zilei suferind corecții negative la inchiderea sesiunii de tranzacționare. Cea mai mare apreciere a fost inregistrata de indicele BET-FI, care a crescut cu 118.10 puncte (0.39%); evoluțiile pozitive ale SIF-urilor au ajutat și indicele BET-XT sa incheie ziua in teritoriu pozitiv (+0.02%).

Sectorul energetic a avut in particular o evoluție mixta, indicele BET-NG terminand sesiunea de astazi practic staționar in urma compensarii creșterilor realizate de OMV Petrom (+0.71%), Rompetrol Rafinare (+0.27%) și Dafora (+2.86%) de scaderile suderite de Transgaz (-1.66%) și Transelectrica (-0.6%).

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a scazut cu aproape 50% fața de ieri, pana la 19.5 milioane de lei, in timp ce piața de obligațiuni a avut o noua zi activa, cu o valoare totala a tranzacțiilor de 78.56 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ totalul tranzacțiilor a coborat la 1.05 milioane lei.