Piețele europene au inceput saptamana in creștere, ajutate de datele macroeconomice pozitive din Uniune și de creșterea prețurilor metalelor care a ridicat acțiunile companiilor miniere.

La sentimentul pozitiv au contribuit și speculațiile privind iminența unor masuri de ajutor pentru Grecia din partea țarilor membre ale UE, incluzand o posibila oferta de cumparare de bonduri guvernamentale, in condițiile in care Grecia intenționeaza sa ofere spre vanzare in aceasta luna note de 10 ani in valoare de pana la 5 miliarde de euro, iar investitorii privați ar putea cere un randament de 7%, reprezentand cea mai mare diferența fața de bund-urile germane de dupa 1998.

Producția industriala europeana a avansat in februarie in cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, predominant in urma creșterii nivelului exporturilor. Indicele PMI al sectorului de producție publicat de Markit Economics a atins nivelul de 54.2 de la 52.4 in ianuarie, depașind estimarea inițiala de 54.1. Nivelul șomajului din zona euro a ramas constant in ianuarie la 9.9% (valoarea din decembrie a fost revizuita in scadere de la 10%) fața de așteptarile 10.1%.