Piețele europene au crescut astazi, impulsionate de datele macroeconomice pozitive și de anunțul Greciei privind o noua runda de reducere a cheltuielilor pentru limitarea deficitului bugetar.

Reducerea incertitudinilor privind situația financiara a Greciei condus la aprecierea monedei europene, euro atingand cel mai ridicat curs fața de dolar din ultimele doua saptamani, ceea ce a condus la creșterea prețurilor la materii prime concomitent cu avansul acțiunilor companiilor miniere. In paralel, sectorul german de energie solara a avansat astazi semnificativ, in urma aprobarii de catre guvern a unui set de reduceri de subvenții mai mici decat așteptarile inițiale.

Indicii publicați de Markit Economics pentru industria de producție și servicii din zona euro au indicat o continuare a creșterii acestor sectoare in februarie pentru a șaptea luna consecutiv. indicele compozit al celor doua sectoare a ramas staționar la 53.7, in linie cu așteptarile, in condițiile in care indicele serviciilor a coborat de la 52 la 51.8. In Marea Britanie, indicele PMI al serviciilor a avansat in februarie pana la 58.4, maximul ultimilor trei ani, de la 54.5 in ianuarie.