Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu evoluții predominant pozitive, doar BET-FI și BET-NG coborand sub valorile de referința in finalul sesiunii de tranzacționare. Indicele ROTX a realizat cel mai mare avans procentual, ajutat de evoluția pozitiva a acțiunilor Erste Group Bank care au avansat astazi cu 3.68%.

Tot evoluții pozitive au realizat și acțiunile bancare din indicele BET, Banca Transilvania (+1.78%) și BRD (+1.37%) aducand o contribuție cumulata de 31.5 puncte la creșterea acestuia; la polul opus, acțiunile OMV Petrom (-0.35%) și Transelectrica (-2.13%) au scazut 11.8 puncte din avansul indicelui, contribuind de asemenea la scaderea cu 0.12% a indicelui energetic BET-NG.

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a fost astazi de 47.5 milioane de lei, peste 65% din aceasta provenind din tranzacții cu acțiuni Rompetrol Rafinare; pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat in valoare totala de 7.7 milioane de lei. Tranzacțiile de pe secțiunea RASDAQ au totalizat astazi 3.11 milioane de lei.