Piețele europene au crescut astazi, alimentate de optimismul investitorilor privind stabilizarea situației financiare a Greciei. La aceasta evoluție au contribuit și declarațiile fostului președinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, care a estimat ca problemele Greciei sunt „rezolvate in totalitate” și nici un alt stat din zona euro nu este in pericol de a produce o repetare a crizei elene ― in particular, Spania și Portugalia au in prezent suficient timp pentru a-și rezolva dificultațile financiare.

In consecința, Prodi a estimat ca sistemul monetar european nu mai are motive de tensiune, iar scaderea din ultima perioada a monedei unice in raport cu partenerii comerciali are un efect pozitiv asupra economiei Europei.

Producția industriala din Marea Britanie a scazut in ianuarie in mod neașteptat pentru prima data in ultimele cinci luni. Declinul lunar a fost de 0.9%, fața de așteptarile de creștere cu 0.2%. In paralel, oficialitațile din Franța și Italia au anunțat creșteri ale producției industriale in ianuarie de 1.6%, respectiv 2.6% fața de luna decembrie, depașind așteptarile medii ale economiștilor de 0.1%, respectiv 0.7%.