Piețele europene au inregistrat astazi evoluții mixte, cu scaderi in sectoarele bancar și de asigurari, compensate de creșteri realizate de sectoarele de materii prime și tehnologie. Situația financiara a Greciei a continuat sa afecteze evoluțiile piețelor europene.

Liderii principalelor economii din zona euro continua sa se afle in conflict privind opțiunile de asistența pentru economia elena, iar cancelarul german Angela Merkel a declarat astazi ca reuniunea UE din aceasta saptamana pe aceasta tema nu va produce o soluție privind modalitațile de asistența care ar putea fi oferite pentru Grecia.

Merkel a anunțat ca liderii europeni trebuie sa nu creeze „iluzii” pentru investitori prin amplificarea așteptarilor privind aprobarea unui pachet de asistența financiara pentru Grecia, trecand sub tacere divergențele importante de opinie pe aceasta tema.

Oficialii germani afirma ca in prezent Grecia nu este insolventa, iar problema principala nu este una a ajutorului financiar. Pe piețele de capital insa obligațiunile la 10 ani emise de Grecia la inceputul lunii cu un cupon de 6. 25% au coborat deja la un randament de aproape 6.5%.