Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu evoluții negative, creșterile din debutul sesiunii de tranzacționare fiind urmate de scaderi tipice de 1.5%, corectate parțial de evoluțiile de la finalul zilei.

Cea mai mare scadere a fost inregistrata de indicele ROTX (-1.05%), in timp ce BET-NG a realizat cea mai mare creștere, de 0.45%. Sectorul bancar a contribuit cel mai mult la declinul inregistrat astazi ― in indicele BET titlurile Banca Transilvania și BRD au scazut cu 2.55%, respectiv 1.29%, acestora adaugandu-li-se in indicele ROTX acțiunile Erste Group Bank (-1.31%).

Singurele acțiuni din indicele BET care nu au realizat evoluții negative astazi au fost Rompetrol Rafinare (+1.49%), Transgaz (+1.31%) și OMV Petrom (0.00%). Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a scazut pana la 20.21 milioane de lei, in timp ce pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat in valoare de 21.93 de milioane de lei. Pe piața RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare totala de 2.26 de milioane de lei.