Listarea Fondului Proprietatea la bursa ar putea avea loc in 2010, mai intai la Bucuresti si apoi la Londra, a declarat joi Mark Mobius, presedintele companiei americane de investitii Franklin Templeton Investment Management Ltd. "Daca incepem la 1 iulie, sper sa fim gata cu listarea pana in septembrie", a declarat Mobius, la deschiderea sedintei de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti.

El a precizat ca in cazul listarii pe piata de capital londoneza, Fondul Proprietatea va avea nevoie de o majorare de capital si emise noi actiuni.

Pe de alta parte, in opinia presedintelui companiei Franklin Templeton, Romania este perceputa de investitori, in acest moment, mai bine decat Grecia.

"Datoria publica a Romaniei este foarte mica. Acum oamenii fac diferenta intre Romania si Grecia. Nu cred ca Grecia reprezinta un pericol pentru Romania, iar MFP (n.r Ministerul Finantelor Publice) face o treaba foarte buna", a mai spus Mobius.

Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea, contractul de administrare fiind semnat in urma cu o luna. Compania administreaza peste 30 de miliarde de dolari in pietele emergente, cu o echipa de 39 de directori de portofoliu, analisti si specialisti care lucreaza in cele 15 birouri regionale.