Piețele europene au scazut astazi, pe fondul datelor macroeconomice negative și a revenirii monedei unice in urma finalizarii planurilor de acordare de asistența financiara pentru Grecia. Liderii financiari ai țarilor din zona euro au anunțat adoptarea planului german de cooptare a FMI in cadrul acordului de asistența financiara pentru Grecia. Oficialii eleni au declarat ca acordul elimina orice risc de intrare a Greciei in imposibilitate de plata și reafirma credibilitatea planului guvernamental de reducere a deficitului.

Un efect imediat al anunțului oficialitaților europene a fost scaderea cu 23 de puncte de baza a randamentului bondurilor grecești la doi ani, pana la 4.43%. Acordul de acordare de asistența financiara pentru Grecia marcheaza o victorie a administrației germane in insistența acesteia de cooptare a Fondului Monetar Internațional.

Atat președintele francez Nicolas Sarkozy cat și președintele ECB Jean-Claude Trichet au revenit asupra obiecțiilor participarii FMI, in cazul celui din urma la doar cateva ore dupa ce declarase ca participarea FMI ar fi un lucru „foarte, foarte rau” pentru uniunea monetara.