Patriciu are primul chirias in Cubic Center: firma lui de „chioscuri pe roti”. Firma Mic.Ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, este primul chirias al cladirii de birouri Cubic Center din Pipera, unde a inchiriat trei din cele 12 etaje ale imobilului detinut tot de fostul proprietar al grupului Rompetrol, prin intermediul fondului de investitii Black Sea Global Properties (BSGP). "Am inchiriat primele trei etaje din Cubic Center, dar nu pot spune numele chiriasilor. Vom avea un comunicat de presa in urmatoarele zile", a declarat pentru Ziarul Financiar Mark Owen, property director in cadrul firmei Black Sea Global, care se ocupa de administrarea portofoliului imobiliar achizitionat odata cu fondul britanic de investitii Fabian.

Dan Petre: Nu mai e „corect social” sa consumi ostentativ pe timp de criza. Criza economica a intrat deja in al doilea an "de existenta". Fie ca a insemnat o diminuare de salariu, fie ca au avut loc disponibilizari, fie ca afacerile au inceput sa mearga mai slab, criza a inceput sa se simta adanc in viata de zi cu zi a oamenilor. capital.ro a vorbit despre criza, despre publicitate si depre invatamantul romanesc specializat pe stiintele comunicarii cu unul dintre cei mai avizati oameni de publicitate si research din Romania. Dan Petre este profesor la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA, este managing partner la D&D Research si doctor in stiintele comunicarii.

Curatenia de Paste va costa de la 200 de lei in sus. Majoritatea celor care au lasat curatenia de Paste pe ultimul moment risca sa fie nevoiti sa-si puna salopeta si sa se apuce singuri de treaba. Sansele sa prinda o fereastra in programul firmelor de curatenie sunt mici zilele acestea. Proprietarii de garsoniere vor plati intre 200 si 350 lei, iar cei de apartamente cu trei camere, circa 350 lei, unei firme specializate. Serviciile de curatenie includ spalarea geamurilor si a tocurilor usilor si ferestrelor, aspirarea podelelor, stergerea prafului, curatenia in bucatarie, in grupurile sanitare, dezinfectare, curatarea mochetelor, a gresiei si a parchetului. Toate acestea dureaza, in cazul unui apartament obisnuit, circa sapte-opt ore, scrie evz.ro.

Vinul romanesc a ramas fata batrana. O caracterizare rapida ar fi ca avem un vin prost si scump. Iar vita romaneasca este ca o fata batrana fara zestre. Sa vedem si de ce. In Romania, suprafata totala de vita-de-vie cultivata este estimata la circa 180.000 de hectare. Aproximativ 50.000 de hectare din total sunt cu vita-de-vie nobila, iar 30.000 de hectare cu struguri hibrizi direct producatori. Restul este compus din vie pentru auto-consum, adica vita plantata pe pamanturile gospodarilor, nefiind clasificata deoarece nu exista date. Cu alte cuvinte, mai putin de o treime din totalul de vie este de calitate, restul avand nevoie urgenta de replantare. Mai mult de jumatate din via din Romania este batrana, vie din anii ’60-’70, care nu mai este buna pentru vin, scrie Business Cover.

AVAS: Nu sunt inca bani pentru reluarea despagubirilor la FNI. Doar putin peste 10% din valoarea actualizata a despagubirilor stabilite in sarcina AVAS a fost achitata pana luna trecuta, potrivit unui recent raspuns al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la o intrebare parlamentara. AVAS a achitat, pana in prezent, despagubiri catre 14.329 de investitori FNI, in cuantum de 51,5 milioane de lei, dintr-o valoarea actualizata a platilor totale care reveneau in sarcina AVAS, in suma de 526 de milioane de lei, calculata la nivelul datei de 15 februarie 2010, scrie Bursa.

Castig de criza pentru seful Erste: 1,5 mil. euro in 2009. Andreas Treichl, presedintele executiv al Erste Group, care controleaza BCR, a incasat anul trecut 1,48 mil. euro de la banca pe care o conduce, in scadere cu 55% fata de castigul din anul precedent. Diferenta provine din faptul ca intreg managementul Erste a renuntat la bonusurile de performanta pentru 2008, desi cifrele inca aratau bine acum doi ani. De altfel, politica de bonusare a fost restrictionata de acordul incheiat in toamna lui 2008 cu guvernul Austriei pentru primirea unui sprijin la capital de 1,8 mld. euro, scrie Ziarul Financiar.

Audi R8 Spyder, perfectionat de Abt Sportsline. Compania germana ABT s-a specializat in tuning auto pentru Volkswagen si Audi, in anii 70. Mai recent, s-a remarcat prin evolutia cu succes in campionatul DTM, cu Audi A4 si, mai apoi, cu R8 LMS. In prezent, Abt Sportsline este unul dintre cei mai cunoscuti tuneri Audi, iar una dintre cele mai noi creatii ale sale are la baza spectaculosul Audi R8 Spyder, scrie 24auto.ro.

Dealerii Dacia au primit pana in prezent 400 de comenzi pentru Duster. Dealerii Dacia au primit pana in prezent circa 400 de comenzi pentru SUV-ul Duster, iar trei sferturi dintre clienti au optat pentru varianta 4X4 a modelului, a declarat Paul Schiaucu, vicepresedintele Asociatiei Concesionarilor Dacia si Renault (ACODAREN). „20% dintre comenzi sunt versiuni care au in echipare banchete din piele. De asemenea, cei mai multi dintre cumparatori prefera ca masina sa fie in culoarea maro-caju”, a spus directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive, citat de capital.ro.

Honda CR-Z vine in Romania in iunie, la circa 20.000 euro fara taxe. Cel mai nou automobil hibrid al Honda, CR-Z, va fi disponibil in Romania in luna iunie, la un pret de circa 20.000 euro fara taxe, iar anul viitor va intra in gama Honda un nou automobil hibrid, a declarat presedintele Honda Trading Romania, Hirotomo Kani. “Prin iunie va fi disponibila (masina – n.r.) aici, dar din cauza ratei de schimb fluctuante dintre yen si euro nu stim sigur la ce pret vom vinde si cate masini vom vinde. (…) Fara TVA sper ca va pleca de pe la 20.000 de euro”, a spus Kani, dupa un eveniment organizat pentru anuntarea prelungirii parteneriatului dintre Honda Trading Romania si FC Dinamo, scrie StiriAuto.ro.