Piețele europene au avansat astazi semnificativ, pe fondul rezultatelor macroeconomice pozitive privind creșterea industriala din intreaga lume. Indicii principalelor piețe vest-europene au crescut cu peste un procent, propulsați de sectoarele de exploatare și prelucrare a materiilor prime, de producție industriala și tehnologie. Pe piața forex, moneda europeana și lira sterlina s-au apreciat, in timp ce francul elvețian a scazut, dupa ce se apreciase la un nivel record fața de principalii parteneri comerciali, in urma speculațiilor privind iminența unei intervenții a Bancii Centrale pentru limitarea creșterilor.

Industria producatoare din zona euro a inregistrat un ritm de revenire peste așteptarile analiștilor, indicele PMI publicat de Markit Economics avansand in martie la 56.6 de la 54.2 in februarie (estimarea inițiala fusese de 56.3). Ritmul de creștere a fost cel mai susținut de dupa noiembrie 2006 (valorile peste 50 ale indicelui reprezinta creșteri).

In paralel, indicele similar din Marea Britanie a avansat la 57.2, cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani. Vanzarile retail din Germania au scazut in februarie cu 0.4% fața de ianuarie, al doilea declin lunar consecutiv