Teodor Ancuta, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Bursei din Sibiu, va demisiona in cateva zile din functia detinuta la Depozitarul Sibex, conformandu-se unei prevederi a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) privind cumulul de functii la entitatile de pe piata de capital. Pentru functia ramasa vacanta dupa demisia lui Teodor Ancuta a fost propus avocatul Constantin Dichel.

"Pentru a respecta prevederile CNVM, mai exact, Dispunerea de Masuri cu nr. 17 din 11 noiembrie 2009, conform careia membrii consiliului de administratie al unui depozitar central nu pot fi membri in consiliul de administratie al unei societati ale carei valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, si care a incheiat contract de registru cu depozitarul in cauza, situatie intalnita in cazul meu prin prisma functiei de presedinte pe care o detin in CA atat la BMFM cat si la Depozitarul Sibex, imi voi prezenta demisia din functia de presedinte al CA al Depozitarului Sibex", a declarat pentru HotNews.ro Teodor Ancuta.

Presedintele Sibex a mai aratat ca perioada dificila in care prezenta sa in conducerea Depozitarului Sibex era necesara a trecut si ca si-a facut "datoria de a construi aceasta institutie, rezolvand problemele legate de infiintare si functionare".

"Din acest moment, Depozitarul Sibex urmeaza sa se incadreze pe un curs firesc de evolutie", a spus Ancuta, care a mai precizat ca pentru functia vacanta a fost propus avocatul Constantin Dichel, care are o experienta de peste 10 ani in piata de capital.

Teodor Ancuta este presedintele Consiliului de Administratie al Depozitarului Sibex de la infiintarea acestuia in 2008.