Indicii Bursei de Valori București și-au continuat și astazi evoluțiile descendente, cu scaderi maxime de pana la un procent și jumatate, pe fondul declinului inregistrat de piețele occidentale. Indicele energetic BET-NG a suferit cea mai abrupta scadere, de 1.35%, avansul acțiunilor Transelectrica (+1.45%) nereușind sa compenseze declinul inregistrat de titlurile OMV Petrom (-2.5%), Transgaz (-1.15%) și Rompetrol Rafinare (-1.7%).

Indicele BET a coborat la randul sau cu 1.01%, inchizand sub nivelul de 6000, afectat in principal tot de evoluțiile titlurilor OMV Petrom și Transgaz, care impreuna au contribuit cu un declin de 42.57 de puncte la declinul sau de 61.25 de puncte.

Și indicele BET-FI a pierdut astazi 1.03% din valoare, din componența sa doar titlurile SIF5 Oltenia (0.00%) neinregistrand o variație negativa. Valoarea totala a tranzacțiilor de pe piața de acțiuni a secțiunii BVB s-a menținut aproximativ constanta la 22.9 milioane de lei, iar cea a tranzacțiilor de pe piața de obligațiuni a crescut la 10.94 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ valoarea tranzacțiilor cu acțiuni inregistrate a fost de 2.16 milioane de lei.