Piețele europene au crescut astazi, stimulate de datele macroeconomice pozitive și de raportarile financiare peste așteptari ale companiilor americane. Sectorul producatorilor de circuite integrate a avansat in urma estimarilor de profit peste așteptari anunțate de Intel, Infineon și STMicroelectronics crescand cu peste 2.5%.

Scaderea cursului monedei americane a contribuit de asemenea la creșterea cotațiilor la petrol și materii prime, cu efecte pozitive asupra acțiunilor din sectoarele energetic și minier. Producția industriala din țarile zonei euro a crescut in februarie cu 0.9%, peste așteptarile economiștilor de 0.1%, ritmul de creștere fiind insa in scadere fața de valoarea de 1.6% inregistrata in ianuarie.

Obligațiunile guvernamentale grecești au scazut astazi, premiul cerut de investitori pentru bondurile la 10 ani fața de echivalentul german urcand din nou la 394 de puncte de baza in pofida declarațiilor oficiale ale Franței, Germaniei și Olandei privind probabila aprobare a imprumuturilor pentru Grecia de catre forurile legislative naționale. De asemenea, oficialii Pimco au