Indicii Bursei de Valori București au suferit astazi scaderi importante, pe fondul declinului inregistrat de piețele internaționale. Declinul de vineri al sectorului financiar occidental a afectat astazi principalele acțiuni bancare, titlurile BRD, Banca Transilvania și Erste Group Bank coborand cu 1.92%, 1.31% și 2.23%; de asemenea, indicele BET-FI al societaților de investiții financiare a scazut astazi cu 2.51%, cel mai abrupt declin al zilei dintre indicii BVB. In paralel, scaderea cotațiilor la energie a condus la corecții ale acțiunilor Transgaz (-2.93%) și OMV Petrom (-1.99%).

Indicele BET a inregistrat o scadere de 2%, din componența sa doar acțiunile Transelectrica (+1.39%) inregistrand o evoluție pozitiva. Transelectrica, alaturi de Rompetrol Rafinare (+1.41%), a contribuit și la limitarea declinului indicelui BET-NG la doar 1.55%.

Lichiditatea secțiunii BVB a fost astazi de 105.15 milioane de lei, piețele de acțiuni și obligațiuni contribuind respectiv cu 34.77 și 69.83 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ s-au inregistrat tranzacții cu acțiuni in valoare de 1.76 milioane de lei.