Piețele europene au inregistrat astazi scaderi generalizate, in urma efectelor declinului inregistrat de sectoarele financiar și de transporturi. Investigațiile autoritaților americane privind seria Abacus de CDO oferite de Goldman Sachs in 2007 ar putea fi urmata de acțiuni similare in Germania și Marea Britanie, conform declarațiilor oficialitaților.

Aceasta ar putea afecta negativ și operațiunile principalelor banci europene de investiții active pe piața obligațiunilor securitizate, lucru care s-a reflectat in continuarea declinului acțiunilor celor mai mari jucatori, precum Deutsche Bank (-2.55%) sau UBS (-2.01%).

In paralel, inchiderea spațiului aerian european datorita norului de cenușa impraștiat de erupția vulcanica din Islanda a continuat sa afecteze negativ atat companiile aeriene europene, cat și administrațiile aeroporturilor; printre acțiunile afectate de aceasta evoluție se numara Lufthansa (-2.63%), British Airways (-1.4%), AirFrance KLM (-2.9%) sau Aeroports de Paris (-1.1%). CDS-urile pentru obligațiunile guvernamentale ale Greciei au crescut din nou astazi, atingand 4.72%, in urma amanarii negocierilor cu UE și FMI.