Bursa nipona a inchis pe plus luni, indicele Nikkei 225 inregistrand cea mai mare crestere din ultimele noua saptamani, pe fondul avansului vanzarilor de case noi in Statele Unite si a deprecierii yenului, potrivit AFP.

Indicele Nikkei 225 a crescut cu 2,3%, la 11.165,79 puncte, in vreme ce indicele Topix a urcat cu 1,9%, pana la 996,71 puncte. Ambii indici au inregistrat in sedinta de luni cele mai mari cresteri din 22 februarie si pana in prezent.

In deschiderea sesiunii de tranzactionare, indicele Nikke crestea cu 125,13 puncte, pana la valoarea de 11.039,59 puncte, relateaza France Presse.

Creste pretul petrolului

In tranzactiile de la inceputul saptamanii, petrolul "light sweet crude", cu livrare in luna iunie, s-a scumpit cu 41 de centi si a ajuns la valoarea de 85,53 dolari/baril.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a inregistrat o crestere de 35 de centi si a ajuns la valoarea de 87,60 de dolari/baril.

Wall Street inchide saptamana in crestere si atinge maximul ultimelor 19 luni

Bursa americana a inchis in crestere ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii, atingand maximul ultimelor 19 luni, dupa ce gigantul farmaceutic Merk a anulat din grijile investitorilor referitoare la impactul reformei in sanatate, anuntand ca se vor inregistra costuri relativ mici, informeaza Reuters.

In plus, titlurile de pe piata energetica s-au apreciat vineri dupa ce pretul barilului de petrol a urcat peste 85 de dolari.