Piețele europene au crescut astazi dupa avansul inregistrat pe piețele asiatice, in urma așteptarilor de stabilizare a crizei financiare elene și a speculațiilor privind posibila introducere de catre China a unui nou pachet de masuri fiscale de stimulare economica in luna august, valoarea vehiculata fiind de aproximativ 586 de miliarde de dolari.

Creșterea cotațiilor la materii prime pe piața londoneza a condus la avansul semnificativ al acțiunilor companiilor din sectorul minier, indicele STOXX 600 Basic Resources inregistrand astazi o creștere de 3.04%. Creșteri semnificative au fost inregistrate și de sectoarele financiar și de produse și servicii industriale. Nivelul mediu al prețurilor la locuințe in Marea Britanie a avansat in aprilie cu 0.2% fața de luna martie și cu 1.8% fața de anul anterior.

Declarațiile facute de oficialitațile germane privind disponibilitatea de a oferi ajutor financiar Greciei au condus la o creștere record a randamentelor cerute de investitori pentru bondurile guvernamentale elene. Bondurile la 10 ani au inregistrat un randament de 9.6%, cu 6.35% peste cel al bund-urilor germane echivalente.