Indicii Bursei de Valori București și-au continuat astazi evoluțiile descendente, in ton cu scaderile de pe piețele europene cauzate de acutizarea crizei financiare a Greciei. Minimele zilei au fost cu peste 3% sub valorile de inchidere de ieri, cu excepția indicilor BET (minim -2.91%) și BET-NG (minim -2.54%).

Piețele de capital și-au revenit dupa amiaza, in urma declarațiilor FMI care au calmat din temerile investitorilor privind riscul de default al Greciei, indicii BVB inregistrand la randul lor reveniri pana la variații de inchidere cuprinse intre -0.63% (BET-NG) și -2.02% (BET-FI).

Pentru indicele BET, care a pierdut astazi 1.44%, cea mai mare contribuție negativa a provenit de la acțiunile BRD, care au scazut astazi cu 3.95%. Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a crescut semnificativ fața de ieri, in condițiile in care SIF-urile au realizat 34 de milioane din totalul de 47.2 milioane de lei.

Piața de obligațiuni a totalizat 185.16 milioane de lei din tranzacții cu titluri de stat, iar piața futures a realizat tranzacții valorand 879 mii lei. Totalul inregistrat pe secțiunea RASDAQ a fost de 1.28 milioane de lei.