Indicii Bursei de Valori București au înregistrat o nouă zi de scăderi semnificative, în contextul menținerii incertitudinilor atât pe piețele externe ― riscul în continuare ridicat de extindere a problemelor de finanțare din zona euro ducând la cel mai scăzut nivel al monedei unice în raport cu dolarul american din ultimele 14 luni ― cât și pe plan intern, unde continuarea discuțiilor privind ridicarea cotelor pentru TVA și impozite creează temeri privind abilitatea economiei de a reveni la o evoluție ascendentă susținută.

Toate companiile majore de pe piața BVB au înregistrat evoluții negative, indicii BET și ROTX suferind scăderi de peste 5.2%.

Indicele BET-FI a realizat cea mai redusă corecție, de doar 3.04%, SIF-urile pierzând între -1.64% (SIF2 Moldova) și -3.93% (SIF5 Oltenia). Lichiditatea de pe piața de acțiuni a secțiunii BVB a crescut astăzi la 65.38 milioane de lei, în timp ce pe piețele de obligațiuni și futures s-au realizat tranzacții în valoare de 1.02, respectiv 0.82 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 5.09 milioane de lei.