Bursa de la New York aterminat din nou in scadere si miercuri, o sedinta de tranzactionare volatila, influentata negativ de temeri cu privire la problemele financiare ale zonei euro: Dow Jones a pierdut 0,55%, iar Nasdaq este de 0,91%.

Specialistii din piata apreciaza ca scaderile de pe bursa americana sunt normale in contextul crizei financiare cu care se confrunta o parte din statele comunitatii euro si cred ca ne puem astepta la evolutii negative spe Wall Street si in viitor in conditiile in care aceste probleme ameninta sa cuprinde si alte tari europene.

"Nivelul de teama este destul de mare. Acest lucru afecteaza pietele din intreaga lume, iar noi nu suntem imuni", a declarat Peter Cardillo de la compania Avalon. "Problemelor legate de datoriile din Europa raman in continuare in fata scenei" crede si Scott Marcouiller, consilier la Wells Fargo, pentru AFP.

Dow Jones a scazut cu 59.94 puncte la 10,866.83 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologice cu 21.96 puncte la 2402.29 de puncte.

Si Standard & Poor's 500 a pierdut 0,66% (7.73 puncte) incheind sedinta la 1165.87 de puncte.