La Bursa din Sibiu, penultima sedinta a saptamanii a adus din nou tranzactii pe ambele segmente ale pietei, investitorii tranzactionand atat pe spot cat si pe futures, se arata intr-un comunicat al institutiei. Pentru a doua zi la rand, titlurile Sibex au atras volume ridicate, transferurile ajungand, miercuri si joi la 335.530 actiuni, adica 1,5% din capitalul bursei. „In ultima perioada s-a remarcat o evolutie foarte buna a actiunilor Sibex care s-au mentinut, pe volume ridicate, la un pret de 1,9 lei/actiune, in conditiile in care tendinta generala a fost una de scadere pe toata piata de capital. Acest lucru este remarcabil si denota un bun potential de achizitie”, a declarat un broker din piata.

De-a lungul zilei, cotatia SBX a pendulat intre 1,9 si 1,91 lei iar numarul actiunilor rulate a fost de 44.170. De la listarea actiunilor Sibex pe propria piata spot, a fost transferat un procent de circa 20% din capitalul social al companiei, la un pret mediu de 1,9 lei/actiune. Pe futures, sesiunea a stat sub semnul continuarii scaderilor pentru cele mai lichide produse. Variatiile nu au mai fost insa la fel de ample ca in sedintele precedente, situatie care s-a reflectat in temperarea speculatiilor.

Totusi, speculatorii de o zi au identificat suficiente surse de potential profit pe culoarele de pret pe care s-au inscris oscilatiile, astfel ca a rezultat un volum de transfer de aproape 10.000 contracte incheiate pana la ora 17:15, valoarea acestora fiind de 26 milioane lei. Sesiunea a avut doua parti distincte, diferite ca si „culoare”, in sensul unei prime parti „verzi” care parea ca va pune punct scaderilor.

Lucrurile aveau insa sa se schimbe cu 180 de grade odata cu revenirea scaderilor, care s-au soldat cu atingerea minimului anului pe DESIF5 iunie. „Schimbarea rapida a directiei nu i-a prins descoperiti pe investitorii experimentati care au identificat la timp semnalele acesteia ramanand angrenati in strategiile pe vanzare care au contribuit la rotunjirea castigurilor lor” a declarat un broker.

Acesta a adaugat: „cumparatorii au apelat rapid la ordinele de limitare a pierderilor, foarte utile, in momentele de schimbare brusca a directiei de evolutie”. DESIF5 si-au respectat blazonul cu transferuri echivalente cu 8,14 milioane de actiuni, scadenta iunie atragand 81,5% dintre acestea. Speculatiile pe vanzare au putut aduce randamente de pana la 67% pe culoarul de 1050 puncte dintre maximul si minimul zilei. DESIF5 iunie au inchis la 1,325 lei, in minus cu 4,37% in timp ce pentru septembrie si decembrie scaderile au ajuns la 5,01% si 4,13%.

Pe segmentul derivatelor pe indicele american Dow Jones Industrial Average, sedinta a pornit pe plus, in decorelare fata de Wall-Street, dar recorelarea s-a realizat pe parcurs, cotatia futures a indicelui revenind pe minus. La ora 17:15 se puteau observa peste 1000 contracte DEDJIA_RON.