Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu scaderi abrupte de peste trei procente, reproducand astazi evoluțiile negative inregistrate ieri pe piețele americane. Scaderile au fost generalizate, practic toate acțiunile de pe piața REGS terminand ziua sub valorile de inchidere de ieri. Acțiunile financiare au fost cele mai afectate astazi, indicele BET-FI suferind cel mai abrupt declin, de 7.09%, doar SIF4 Muntenia (-6.67%) și SIF3 Transilvania (-6.19%) coborand cu mai puțin de șapte procente.

BET a scazut cu 3.79%, principala contribuție negativa venind de la acțiunile bancare (Banca Transilvania -5.70%, BRD -3.70%) și energetice (OMV Petrom -3.24%, Transgaz -3.02%), acestea patru fiind raspunzatoare pentru peste 80% din scaderea de 193.31 de puncte a indicelui.

Scaderea de astazi a avut loc pe volume ridicate, valoarea totala a acțiunilor tranzacționate pe piața de acțiuni a secțiunii BVB fiind de 49 de milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a fost astazi de 20.1 milioane de lei, dintre care 16.9 milioane de lei din tranzacții cu titluri Concordia A4 SA și 2 milioane din tranzacții cu titluri METV SA