Indicii europeni au incheiat saptamana cu a treia zi de scaderi consecutive, revenind insa in a doua jumatate a zilei de la pierderi de peste 1.5% pana la diferențe de sub un procent fața de inchiderile de ieri. Moneda europeana și-a continuat tendința ușoara de revenire in raport cu dolarul american, cotația EURUSD urcand temporar și pana la 1.2650. Datele macroeconomice publicate astazi in EU nu au fost de natura sa ajute evoluția piețelor de capital.

Indicii PMI pentru sectoarele de producție și servicii ale industriei din zona euro au indicat o incetinire mai mare decat așteptarile analiștilor a ritmului de expansiune in luna mai. Indicele compus al celor doua sectoare a scazut la 56.2 de la nivelul de 57.3 din aprilie, mai mult decat estimarile de 57.2. Indicele pentru industria producatoare a coborat de la 57.6 la 56, in timp ce indicele pentru industria serviciilor a avansat de la 55.6 la 56.

Germania a inregistrat cele mai mari reduceri ale ritmului de creștere, in timp ce in Franța sectorul serviciilor și-a accelerat ușor ritmul de creștere. Marea Britanie a inregistrat cel mai mare nivel al deficitului bugetar pentru aprilie de dupa 1993, de 14.4 miliarde de lire, fața de 8.8 miliarde de lire cu un an in urma. Așteptarile economiștilor erau pentru un deficit de 10.9 miliarde de lire.