Indicii Bursei de Valori București au suferit astazi o zi de scaderi abrupte cu peste 10%, pe fondul declinului de peste trei procente inregistrat astazi de piețele asiatice și europene; printre cauzele acestor evoluții se regasesc temerile de contagiune a scaderilor de pe piețele PIIGS, intrate deja in bear market, alaturi de tensiunile din peninsula coreeana. Vanzarile de pe Bursa de Valori București au fost masive astazi, valoarea tranzacțiilor inregistrate pe piața de acțiuni avand cea mai ridicata valoare din ultimele luni, de 67.9 milioane de lei.

SIF-urile au fost printre cele mai afectate acțiuni, indicele BET-FI coborand cu 13.91% pana aproape de nivelul de 18 mii. Indicele BET a coborat la randul sau cu 10.96%, cele mai mari contribuții la declinul de 537.57 de puncte de astazi provenind de la titlurile OMV Petrom (-14.72%) și banca Transilvania (-11.41%).

Pe piețele de obligațiuni și futures s-au realizat tranzacții in valoare de 802 mii de lei, respectiv 857 mii de lei, iar pe secțiunea RASDAQ tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 4.48 mii de lei.