La Bursa din Sibiu, sedinta de marti a adus tranzactii pe ambele segmente ale pietei, participantii vizand atat aria spot cat si cea futures. Pentru titlurile Sibex, sesiunea a fost cea mai buna de pana acum in mai, transferurile dintre vanzatori si cumparatori ajungand la 240.000 actiuni, adica 1,11 % din capitalul social bursei, anunta oficialii Sibex intr-un comunicat. In ceea ce priveste cotatia, aceasta a pendulat intre 1,88 si 1,9 lei/actiune, inchiderea gasind pretul unei actiuni a bursei sibiene la 1,88 lei. De la listarea actiunilor Sibex pe propria piata spot a fost transferat un procent de circa 22% din capitalul social al companiei, capitalizarea Sibex fiind de 40,46 milioane lei.

Pe futures, sesiunea a stat sub semnul continuarii scaderilor pentru cele mai lichide produse, „verdele” fiind o exceptie intalnita doar pentru o singura scadenta in cazul derivatelor euro/leu. Variatiile negative pe cele mai lichide produse au fost destul de ample, situatie care s-a reflectat in mentinerea speculatilor la un nivel bun. Astfel, volumul de transfer se situa, la ora 17:15, cand se inchid toate simbolurile, cu exceptia derivatelor pe Dow Jones disponibile pana la ora 19:00, la aproape 9000 de contracte, cu o valoare de 19,3 milioane de lei, total in media lunii curente.

Pentru DESIF5, lider la capitolul tranzactii cu o pondere de 83,8% din totalul sedintei, speculatorii pe vanzare au continuat sa valorifice resursele de profit oferite de culoarele de pret dintre minimele si maximele zilei, care s-au situat intre 803 si 846 de puncte pentru toate scadentele disponibile. Per total, participantii au schimbat peste 7,5 milioane de actiuni SIF5, scadenta iunie fiind cea mai lichida. In raport cu aceasta, DESIF 5 a evoluat pe un culoar de 840 de puncte si au inchis la 1,0550 lei/titlu, in minus cu 4,95%.

Pe segmentul derivatelor pe indicele american Dow Jones Industrial Average, sedinta a pornit corelata cu America, „rosul” dominand. Minimul zilei a fost atins in jurul pranzului, cotatia recuperand apoi usor, dar ramanand pe minus, si bineinteles sub influenta directa a NYSE, pana la ora 19:00. La ora 17:15 se puteau observa aproape 1100 contracte DEDJIA_RON.

Pe piata derivatelor valutare, euro a fost cotat la 4,23 lei pentru iunie, in stationare, respectiv la 4,356 lei pentru martie 2011, in crestere cu 0,53 bani.