Piețele vest-europene au încheiat săptămâna în creștere, doar indicele german DAX terminând sesiunea de astăzi în scădere ușoară, evoluțiile pozitive din prima parte a zilei fiind urmate de fluctuații semnificative după deschiderea piețelor americane, cauzate în principal de datele macroeconomice publicate de cealaltă parte a Atlanticului.

Activitatea industriei producătoare din Marea Britanie a scăzut în mod neașteptat în luna aprilie cu 0.4%, infirmând așteptările economiștilor de creștere cu 0.5%. Șapte din cele 13 categorii industriale au înregistrat scăderi, cele mai importante fiind date de producția de mijloace de transport, inclusiv autoturisme, alimente, băuturi și tutun.

De asemenea, producția industrială totală, care include sectoarele de utilități și miniere, a scăzut cu 0.4% față de luna martie, sub așteptările de creștere cu 0.4%. Un raport separat a indicat o creștere lunară a prețurilor de producție cu 0.3% în luna mai, sub așteptările pentru un avans de 0.5%. În paralel, așteptările consumatorilor din Marea Britanie privind evoluția nivelului prețurilor au avansat la 3.3%, cel mai ridicat nivel de după august 2008.