Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucuresti au incheiat saptamana in scadere dupa ce petrecusera majoritatea zilei in teritoriu pozitiv, declinul din finalul zilei fiind corelat cu cele ale pietelor occidentale care au reactionat la nivelul sub asteptari al vanzarilor retail din SUA.

Indicele BET-FI a fost sigurul care a reusit sa se mentina pe verde la sfarsitul zilei de astazi, dupa ce avansase cu 3.16% la inceputul sesiunii si petrecuse majoritatea acesteia la un nivel de +2.5%.

Indicele BET a suferit cea mai mare corectie negativa, de -0.82%, venita dupa o crestere initiala de 1.54%; la scaderea de 39.12 puncte de astazi au contribuit cel mai mult actiunile Banca Transilvania (-2.76%) si Transgaz (-1.58%).

Indicele ROTX a avut cea mai mica scadere a zilei, de doar -0.12%, ajutat de cresterea de 2.22% a actiunilor Erste Group Bank. Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a ramas astazi aproximativ la acelasi nivel ca ieri, la 15.82 milioane de lei, in timp ce pe sectiunea RASADAQ s-au tranzactionat actiuni totalizand 1.91 milioane de lei.