Dolarul american si moneda europeana s-au intarit, luni, in contextul in care bursele asiatice s-au apreciat, impulsionate de un sondaj de opinie ce indica faptul ca increderea consumatorilor americani este in crestere, transmite AFP.

Dolarul american a fost cotat la 91.87 de yeni la Tokio, fata de valoarea de 91.65 pe care o inregistrase vineri la New York. De asemenea, un euro a ajuns la 1.2174 dolari, in crestere fata de 1.2112 dolari, cat inregistra la finalul saptamanii trecute. De asemenea, moneda europeana a castigat teren si in fata celei japoneze, fiind cotata la 111.86 yeni, in urcare fata de valoarea de 111.000 de vineri.

"Cresterea dolarului in fata yenului probabil ca va continua", a declarat Mitsuru Sahara, dealer la Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Bursele asiatice au crescut in sedintele de luni, incurajate de o ancheta de opinie de vineri, care indica faptul ca increderea consumatorilor americani este in crestere, iar vanzarile cu amanuntul ar putea urca in iunie. In Tokyo, indicele Nikkei urcase 1,6% inainte de ora inchiderii tranzactionarilor, in timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong s-a apreciat cu 0,9%.