Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi cresteri sustinute, cu aprecieri de peste trei procente, in contextul evolutiilor pozitive inregistrate pe pietele occidentale de capital.

Avansul de astazi a avut doua componente, o crestere initiala de peste doua procente inregistrata pana la ora 12:30, urmata de o perioada de stabilizare usor descendenta si, in ultima ora de tranzactionare, un nou avans care a adus indicii la maximele zilei, corectate usor la inchidere.

Indicele BET-FI a realizat cel mai mare avans procentual, de 5.86%; peste patru procente au crescut si indicii BET-XT (+4.74%) si BET (+4.08%). Cea mai modesta evolutie a fost cea a indicelui BET-NG, care a castigat astazi doar 2.92%.

Principalele motoare ale cresterilor au fost astazi SIF-urile, cu aprecieri cuprinse intre 5.60% (SIF4 Muntenia) si 6.03% (SIF5 Oltenia), OMV Petrom (+5.34%), Banca Transilvania (+4.79%), BRD (+4.55%) si Transgaz (+2.61%). Lichiditatea pietei de actiuni a sectiunii BVB a crescut usor pana la 16.55 milioane de lei, iar cea a sectiunii RASDAQ a scazut la 531 mii de lei.