Pietele europene au crescut astazi pentru a noua zi consecutiv, cea mai lunga serie de cresteri din ultimele 11 luni, in urma semnalelor lansate de China privind o posibila relaxare a ratei fixe de schimb a yuan-ului fata de dolarul american.

Cel mai semnificativ efect a fost inregistrat in sectorul materiilor prime, indicele STOXX 600 Basic Resources avansand astazi cu 4.17%. Indicele STOXX Europe 600 a crescut la randul sau cu 1.05% pana la 258.18, cea mai ridicata inchidere zilnica din ultimele sapte saptamani.

Comisia Europeana a publicat astazi un raport in care se arata ca piata muncii din Uniunea Europeana ar putea necesita inca ¬o perioada de timp¬ pentru a incepe sa isi revina, in conditiile in care in ultimele luni aceasta a dat semne de stabilizare a ratei de deteriorare. Singura exceptie a fost Estonia, care a inregistrat o crestere abrupta a somajului in Q1 2010.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat ca guvernele din zona euro care incalca regulile fiscale ale Uniunii ar putea suferi penalizari semnificative, incluzand limitarea sau retragerea dreptului de vot.