Dupa un debut de saptamana optimist, sedinta de marti de pe piata bursiera sibiana a readus deprecierile ca directie de baza, pe cele mai lichide piete, se arata intr-un comunicat al Sibex, remis HotNews.ro. Revenirea scaderilor a avut efect si asupra volumului, speculatorii fiind mai prudenti. Prin urmare, la ora 17:15, numarul contractelor derivate tranzactionate se ridica 6.620 in scadere fata de sesiunea anterioara. Valoarea echivalenta transferurilor mentionate s-a ridicat la 17,43 milioane lei. "Corectiile au survenit dupa o perioada de sase zile consecutive de crestere si, desi au avut ca efect instaurarea unei stari de prudenta, ele nu au creat stari de ingrijorare acute, care sa conduca la marcari agresive.

Mai mult chiar, numarul pozitiilor futures deschise a crescut, asa cum este si firesc dupa incheierea unei scadente, intrucat participantii acumuleaza pozitii pe noul orizont investitional apropiat", a explicat un broker. Deschiderile de pozitii au vizat mai ales simbolurile Dow Jones in lei, si DESIF5 cu scadenta septembrie 2010. Pentru derivatele pe indicele american s-au inregistrat circa 400 de noi deschideri, numarul pozitiilor DEDJIA_RON pe septembrie situandu-se la peste 2.000. Totalul general al pozitiilor futures se situa, la ora 17:15, la 24.300.

Pentru derivatele in lei pe cel mai urmarit indice de pe mapamond, nimeni altul decat Dow Jones Industrial Average, volumul era, la ora 17:15, de aproape 900 contracte. Evolutia valorii indicelui a fost una descendenta, preturile de cotare incadrandu-se pentru septembrie intre 10.420 si 10.338 puncte.

Pe segmentul valutar, participantii au incheiat peste 100 contracte, majoritatea pe scadenta septembrie, pentru care euro a stagnat la 4,3 lei. In schimb, pentru decembrie moneda unica s-a apreciat cu 3 bani, pana la 4,335 lei.