Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi o sesiune aproape integral negativa, terminata cu variatii la inchidere cuprinse intre -0.80% (BET-NG) si -2.53% (BET-FI). Patru dintre cele cinci societati de investitii financiare au suferit scaderi mai mari decat cea a indicelui BET-FI, exceptia fiind SIF5 Oltenia care a coborat astazi cu doar 1.44%.

Din sectorul energetic, scaderile cele mai importante au fost inregistrate de actiunile Transelectrica (-2.20%), OMV Petrom (-0.63%) si Rompetrol Rafinare (-1.17%).

Indicii BET si ROTX au coborat astazi cu 1.34% respectiv 2.02%, principalele contributii negative la aceste evolutii provenind de la actiunile bancare ¬ BRD (-3.28%), Erste Group Bank (-3.38%), Banca Transilvania (-1.92%).

Scaderile de astazi au venit pe fondul unei scaderi a valorii tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB, totalul acestora atingand astazi 22.9 milioane de lei, aproximativ trei sferturi din valoarea inregistrata ieri. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni inregistrate a fost de 1.21 milioane de lei.