Alexe Gavrila, vicepresedintele Consiliului Concurentei, a fost validat luni de Comisiile parlamentare reunite de Buget, Finante, Economie si Privatizare, in functia de vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit Agerpres. Alexe Gavrila, inginer metalurgist de profesie, il inlocuieste in aceasta functie pe Paul Miclaus.

La audierile comisiilor parlamentare de specialitate, Gavrila a declarat ca intentioneaza sa infiinteze in cadrul CNVM o directie pentru protectia investitorilor si sa introduca o prevedere prin intermediul careia fiecare membru al Comisiei sa fie responsabil direct pentru activitatea sa.

"Intentionez sa infiintez o directie pentru protectia investitorilor. Consider ca acest lucru este util ca sa nu se repete situatiile din trecut ale unor fonduri de investitii. De asemenea, in prezent, membrii CNVM nu au responsabilitati directe, personale. Fiecare trebuie sa aiba responsabilitate proprie, in afara de cea colectiva", a afirmat Alexe Gavrila.

Totodata, viitorul vicepresedinte al CNVM a mentionat ca o parte din actiunile detinute de stat la societati ar trebui listate la Bursa, pentru dinamizarea pietei de capital.

"Chiar daca statul este majoritar la unele societati, o parte din actiuni ar trebui listate, ceea ce ar dinamiza piata de capital. De asemenea, operatorii ar trebui sa iasa din birouri si sa convinga societatile ca listarea reprezinta un avantaj", a spus acesta.

Alexe Gavrila a fost numit in functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei in septembrie 2006. Anterior acestei functii, Gavrila a fost secretar general in cadrul Agentiei Nationale pentru Sport, consilier de concurenta - subsecretar de stat la Consiliul Concurentei, secretar general in Ministerul Tineretului si Sportului.

Alexe Gavrila este absolvent al Facultatii de Metalurgie din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti.