Indicii Bursei de Valori Bucuresti au continuat sa piarda teren si in prima zi a saptamanii, continuand sa resimta efectele negative ale incertitudinii situatiei financiare a Romaniei. Indicele BET a suferit cea mai mare scadere, de 1.45%, dupa ce actiunile bancare din componenta sa (Banca Transilvania, -1.41% si BRD, -2.73%) au contribuit cu peste 35 de puncte la scaderea de 71 de puncte a indicelui.

Cea mai putin negativa evolutie a fost inregistrata de indicele ROTX, datorita in principal cresterii de 1.71% inregistrate de actiunile Erste Group Bank, care a limitat scaderea cauzata de actiunile bancare si cele din domeniul energiei. Indicele BET-NG a pierdut si el 1.21%, principalele scaderi venind din partea actiunilor OMV Petrom (-1.61%), Rompetrol Rafinare (-1.92%) si Transgaz (-0.98%).

Pe piata de actiuni a sectiunii BVB s-au inregistrat tranzactii in valoare de 26.33 milioane de lei, SIF-urile si BRD fiind cele mai lichide titluri ale zilei. Pe piata futures valoarea contractelor EURRON tranzactionate a fost de 10.86 milioane de lei. Pe piata RASDAQ, valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 2.61 milioane de lei.¬