Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput indecis noua luna, dupa o sesiune de evolutii predominant negative urmata de o revenire la finalul zilei care a adus majoritatea indicilor usor peste valorile de inchidere de ieri. BET-FI a fost principala exceptie, indicele societatilor de investitii financiare avansand cu 246.22 de puncte (+1.24%) pana la 20166.46 de puncte.

Indicele BET-NG a inregistrat a doua crestere procentuala a zilei, de 0.91%, cresterea de 4.55% a actiunilor Rompetrol Rafinare avand un efect semnificativ mai mare decat scaderea de 3.90% a titlurilor Condmag. Indicele BET a terminat ziua practic la aceeasi valoare ca la sfarsitul sesiunii de ieri, din componenta sa doar actiunile Banca Transilvania (-0.72%) si Condmag (-3.90%) terminand ziua pe rosu.

Prima zi a lunii iulie a inregistrat o lichiditate extrem de scazuta, valoarea tranzactiilor de pe piata de actiuni a sectiunii BVB fiind de doar 9.41 milioane de lei, iar cea a tranzactiilor de pe sectiunea RASDAQ atingand 1.03 milioane de lei. Pe piata futures s-au realizat tranzactii cu contracte EURRON in valoare de 968 de mii de lei.