Actiunile Bancii Transilvania au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce presedintele Consiliului de Administrare al bancii, Horia Ciorcila, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Cluj, alaturi de Christofourou Georgios, director general al Bank Of Cyprus - Sucursala Romania, sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani. Titlurile Banca Transilvania au fost suspendate la ora 12:33.

Horia CiorcilaFoto: Agerpres

UPDATE: Actiunile Bancii Transilvania au revenit la tranzactionare la ora 14:50, iar la finalul sedintei de tranzactionare inregistrau o scadere de 3,55%.

Contactati de HotNews, membri ai AGA ai Bancii Transilvania s-au declarat "socati" de modul in care ar fi procedat cei acuzati, declarand ca nu au stiut niciun moment ce se intampla.

Titlurile Bancii Transilvania au fost suspendate conform Titlului II art. 112 din Codul BVB. Acest articol arata ca "in cazul in care Emitentul transmite BVB un comunicat/raport curent care contine informatii care pot influenta semnificativ pretul/randamentul sau decizia de a investi, BVB poate decide suspendarea temporara de la tranzactionare a instrumentelor financiare, in momentul primirii respectivului document de catre Departamentul de specialitate".

In acest caz, suspendarea de la tranzactionare se va mentine pentru o perioada de cel putin 30 minute de la publicarea formei finale a respectivului comunicat sau raport curent, perioada de suspendare putand fi extinsa pana la sfarsitul sedintei de tranzactionare.

In momentul suspendarii de la tranzactionare, actiunile Banca Transilvania se depreciau cu 6,38%, la 1,32 lei.

Surse din cadrul Bancii Nationale au declarat ca probabil sesizarea a venit pe filiera CNVM, fara sa comenteze oficial acuzatiile aduse conducerii BT.

DIICOT Cluj a anuntat luni ca presedintele CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, alaturi de Christofourou Georgios, director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani.

In acest dosar, au mai fost trimisi in judecata Claudiu Eugen Iuliu Silaghi - fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Anastasios Isaakidis - angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Mirela Silaghi, Doina Marioara Cojocaru, Dan Sergiu Dascal si Radu Codrut Jurcovanu.