Indiciii bursieri europeni au inregistrat astazi a sasea zi consecutiva de cresteri, dupa un inceput promitator al sezonului de raportari financiare pentru companiile din SUA. Ieri, dupa inchiderea pietei americane, Alcoa, important producator american de aluminiu, si-a marit estimarea pentru cresterea cererii globale de aluminiu in 2010 de la 10% la 12%.

Pietele europene au impulsionate si de anuntul conform caruia statul grec a emis obligatiuni la sase luni in valoare de 2,6 miliarde EUR cu o dobanda mai mica decat cea pe care o plateste catre Uniunea Europeana pentru pachetul de ajutor financiar stabilit in luna mai. Un alt semn de imbunatatire a conditiilor de finantare pentru statele europene a fost raportat ieri seara de catre publicatia Financial Times.

Conform publicatiei, administratorul rezervelor bancii centrale din China a facut o oferta de 1 miliarde EUR pentru obligatiuni de stat spaniole la 10 ani, fiindu-i alocate in final obligatiuni in valoare de 400 milioane EUR, la o licitatie ce a avut loc martea trecuta. In urma stirilor, moneda Euro s-a apreciat fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in preajma maximelor lunii, la 1,27.