Pietele europene au inregistrat astazi evolutii mixte, semnaland o consolidare a raliului din ultimele sase zile in pofida inceputului pozitiv al sezonului de raportari financiare din SUA. Indicele german DAX a avansat cu 0.3%, in timp ce indicele londonez FTSE a coborat cu 0.33%, iar DJ Stoxx 600 a incheiat ziua practic stationar, cu un declin de 0.03%. Principala contributie pozitiva la evolutia pietelor a venit din partea sectorului tehnologic, care a crescut astazi dupa anuntul de ieri seara de catre Intel al rezultatelor financiare pentru al doilea trimestru, care au depasit asteptarile analistilor.

Rata inflatiei din zona euro a incetinit in luna iunie, indicele preturilor de consum avansand cu doar 1.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai putin decat avansul de 1.6% inregistrat in luna mai. Asteptarile analistilor economici indicasera o rata de crestere a preturilor de consum de 1.2%.

Nivelul somajului din Marea Britanie a scazut la 2.47 milioane de persoane in luna mai, pentru prima data in acest an. Numarul celor care primesc ajutor de somaj a scazut la randul sau cu 20800 la 1.46 milioane.