Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi o sesiune de cresteri modeste, doar BET-FI (+1.78%) si BET-XT (+1.11%) avansand cu peste un procent datorita evolutiei pozitive a societatilor de investitii financiare. Indicele energetic BET-NG a realizat cel mai redus avans al zilei, de 0.13%, efectul aprecierii actiunilor Transgaz (+0.91%), Rompetrol Rafinare (+0.75%) si OMV Petrom (+0.34%) fiind in mare parte anulat de scaderea de 2.91% a titlurilor Transelectrica.

Indicele BET a avansat astazi cu 0.5%, principala contributie pozitiva fiind data de actiunile bancare: Banca Transilvania (+1.4%) si BRD (+0.93%). O situatie similara a fost inregistrata si in cazul indicelui ROTX, care a crescut astazi cu 0.52%.

Lichiditatea de pe sectiunea BVB a scazut din nou astazi dupa cresterea inregistrata ieri ¬ pe piata de actiuni valoarea tranzactiilor a fost de 7.8 milioane de lei, piata futures a totalizat 526 de mii de lei, iar pietele de obligatiuni si produse structurate au realizat tranzactii in valoare de 186 de mii de lei, respectiv 107 mii lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 2.2 milioane de lei.¬