Pietele europene au suferit scaderi astazi, indicele german DAX fiind singurul indice major vest-european care a reusit sa incheie saptamana cu o evolutie pozitiva. Cel mai afectat sector a fost cel al materialelor de constructii, dupa publicarea de rezultate financiare de catre gigantii Lafarge si HeidelbergCement. Sectorul bancar a inregistrat de asemenea o evolutie negativa, Erste Group Bank suferind o scadere de 5.1% dupa ce a anuntat un declin al profitului de 17% in al doilea trimestru.

Increderea consumatorilor din Marea Britanie a scazut mai mult decat asteptarile economistilor in luna iulie, indicele corespunzator publicat de GfK NOP coborand la -22, minimul ultimelor 11 luni, de la -19 in iunie. Nivelul vanzarilor retail din Germania a scazut in iunie cu 0.9% fata de luna mai, in care inregistrase un avans procentual de 3%, cel mai mare din ultimii doi ani. Asteptarile medii ale economistilor indicasera o scadere de 0.2%.

Tendinta generala ascendenta a volumului vanzarilor este sustinuta si de reducerea in aceasta luna a nivelului somajului din Germania la 7.6%. Inflatia din zona euro a accelerat la un ritm anual de 1.7% in iulie, cel mai rapid ritm din ultimele 18 luni. Un raport separat a indicat ca nivelul somajului a ramas in luna iunie la 10% in zona euro si la 9.6% in Uniunea Europeana.